Zmena chutí cover

DOMA • NEDEĽA O 17:00

Pstruh na zemiakoch s hráškom

29. 06 2015 20:15 | www.tvdoma.sk
Pstruh na zemiakoch s hráškom
Pstruh na zemiakoch s hráškom

Pečená rybacia lahôdka s cesnakovo-medovo-citrónovo-petržlenovo-mätovou marinádou!

Prísady:
1 celý pstruh lososovitý
1 zväzok mäty
1 zväzok petržlenu
1 dcl olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
200 g mladého celého hrášku
1 lyžica medu
šťava z polovice citróna
1 citrón nakrájaný na kolieska
soľ
čierne korenie
1 kg zemiakov
maslo na vymastenie plechu


Postup:
Rybu narežeme, naplníme citrónmi a potrieme marinádou z olivového oleja, cesnaku, medu, citrónovej šťavy, petržlenu a mäty. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Maslom vytrieme plech, naňho naukladáme zľahka osolené a okorenené na tenké plátky nakrájané zemiaky, medzi ne vmiešame hrášok, polejeme olivovým olejom alebo zvyškom marinády. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 15 minút, nech sa rybka zapečie a potom teplotu znížime na 180 stupňov a podľa potreby dopekáme ďalších 15-20 minút.

Upútavka

 
Zmena chutí s Anetou a Janicou - v pondelok, 29. júna, o 20.05!
Sledujte celé epizody na